20 Ağustos 2012 Pazartesi

Post #9


İNŞAAT DEVAM

Evet, taban izolasyonu bitti, saman balyalarının oturacağı 10 cm yükseltilmiş platformların üzerleri OSB ile kapandı. Çatı konstrüksiyonları da tamam gibi. Bir de duvarların iskeletini oluşturacak direklerimizi diktiğimizde artık yükselmeye başlarız. 




Çatı yapısını oluşturan ahşabın bir kısmını, özellikle ağacın kenarına denk gelen parçalardan seçtik. Arada oyuklar, düzgün olmayan bölümler var. Bu defolu görünüm, meşe ağacının tüm gerçekliğini ve kaba güzelliğini yansıtıyor.

Birşey daha yaptık (tamamen Julien’in fikri), çatı yapısında hiç çivi, cıvata-somun ya da yapıştırıcı kullanmadık. Tüm birleşimler kavilyalarla sağlamlaştırılacak. Bilmeyenler için, kavilya sert ağaçtan yapılan ve geleneksel olarak çivi yerine kullanılan ahşap çubuklara verilen isim. Ahşapların birleşim yerlerinde matkapla 20’lik delikler açılıyor, hafif konik işlenmiş kavilyalar bu deliklere sıkı girecek şekilde çakılıyor. Biz kurutulmamış ağaç kullandığımızdan, açtığımız deliklerde hafif genişlemeler, ahşaplarda oynamalar olacak. Bu nedenle, birkaç sene boyunca senede bir kez bu kavilyaları biraz daha çakarak, yerlerine daha iyi oturmalarını ve birleştirme işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağız. 

Niyet, bu haftasonu itibariyle çatı yapılarını yerlerine dikmek idi. Ama araya bayram tatili giriyor. Şimdi, alet-edevat ve malzemeleri toparlayıp, inşaatın üstünü naylonlayıp, birkaç gün dinlenme vakti. Bayramın hemen sonrasında evin temellerinden çatısına kadar tüm iskeleti ilk kez ayakta görebilecez.   
  

10 yorum:

  1. Zemin izolasyonunu haserat yuvası olmaktan korumak için ne yapıyorsunuz? Mese kulu veya kirec Dökmek uygundur diye duymuştum...
    Elinize saglık, bitirin biran evvel de Komsu ziyaretinine gelceZz

    YanıtlaSil
  2. Kirec kullaniyoruz. Eylu sonu biter umidindeyiz, bekleriz.

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel blog, bayram sonrası görünümü sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler, haftasonu orada olacam, gelismeleri haftaya blogda aktaririm.

    YanıtlaSil
  5. Veni, vidi, çok beğendik. Cennet gibi bir yer. Evin henüz iskeleti ortada fakat iyi bir iş olduğu görünüyor. Bizim dönüşümüzden sonra çatının bir üçgeninin çatılması yakındı, sanırım onunla beraber ana hatları ile olsa bile, binanın silüeti belirginleşmiştir. Metinin iyi iş çıkartmak için çabası, Suzinin Metinden iyi iş çıkartmak için çabasının önünde maaşallah olsun size. Bozayla yeni tanıştım, bayıldım. Arsanın hemen yanındaki su kaynağı yapılan işe hayat verecek.

    YanıtlaSil
  6. poston yayınlanacak mı? Lütfen sn müellif!

    YanıtlaSil
  7. Capbaba, poston yayinlanacak, senin ve Bo Derek'in de fotolarinizi koyacam, meshur olacan, sabret bi.

    YanıtlaSil
  8. bloğunuz çok keyifli görünüyor umarım benimde yakında bir arazim olur . Sizi ziyarete gelip deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Hafta sonu is gücü gerektiğinde gelebilirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Tesekkur ederim. Eylulun ikinci yarisinda yardima ihtiyac olacak gibi gozukuyor. kapmetin@gmail.com'a bilgi gonderirseniz ararim.

    YanıtlaSil